Белгийски кмет се опита да закрие европейска крайна дясна конференция,

...
Белгийски кмет се опита да закрие европейска крайна дясна конференция,
Коментари Харесай

Европейската крайна десница осъжда хода за забрана на конференцията в Брюксел

Белгийски кмет се опита да закрие европейска последна дясна конференция, сигнализирайки за нараснало безпокойствие измежду политическите партии по отношение на възходящата известност на придвижването преди изборите за Европейски Съюз през юни.

Конференцията на националния консерватизъм беше прекратена във вторник, откакто кметът на квартал в Брюксел Емир Кир, самостоятелен политик и някогашен социалист, издаде възбрана за събирането, „ с цел да се подсигурява публичната сигурност “, без да дава повече детайлности.

Няколко присъстващи разкритикуваха този ход като нарушаване на свободата на словото, в миг, когато крайнодесните партии бележат растеж в социологическите изследвания преди изборите за Европейски парламент през юни.

Сред тях лекторите бяха някогашният министър на вътрешните работи на Обединеното кралство Суела Брейвърман и дългогодишният герой за Брекзит Найджъл Фараж, който изнасяше тирада в залата на конференцията, когато силите за сигурност издадоха заповед за прекъсване на събитието.

Фараж сподели...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР