Белгийската полиция изстреля водни оръдия и залпове сълзотворен газ в

...
Белгийската полиция изстреля водни оръдия и залпове сълзотворен газ в
Коментари Харесай

Безредици в Европа срещу COVID-19 мерките, в Белгия ситуацията ескалира

Белгийската полиция изстреля водни оръдия и залпове сълзотворен газ в неделя в опит да разпръсне стачкуващите в Брюксел, които се събраха, с цел да стачкуват против COVID-19 ограниченията на държавното управление и имунизациите.

Очаква се през днешния ден протестиращите да бъдат още повече. На транспарантите бяха изписани лозунги, критикуващи премиера Александър Де Кру, както и ограниченията на държавното управление, а сред хилядите протестиращи имаше и други европейски жители.

Демонстрантите, които съгласно управляващите са наброявали към 50 000 - минаха през столицата, преди да се съберат в парка Cinquantenaire в европейския квартал на града, където показаха опозицията си против политиките на държавното управление за вируса.

Полицейски камиони с водни оръдия изстреляха мощни струи по стачкуващите, до момента в който дебели облаци пушек и змиещи следи от сълзотворен газ изпълваха въздуха.

Шествието в неделя последва демонстрациите в други европейски столици този уикенд, които също привлякоха хиляди хора, протестиращи против имунизациите и други ограничавания.

Демонстрации се организираха и в Атина, Хелзинки, Лондон, Париж и Стокхолм.

В Париж се събраха стотици стачкуващи, протестиращи против въвеждането на зелен документ за COVID-19. Той съществено ще ограничи живота на тези, които отхвърлят да се имунизират, като им не разрешава вътрешни полети, спортни събития, питейни заведения, кина и други места за отдих.

В Швеция, където се изискват документи за ваксина, с цел да участват на събития на закрито с повече от 50 души, към 3000 стачкуващи минаха през центъра на Стокхолм и се събраха на основен площад за митинг, проведен от Frihetsrorelsen - или Движението за независимост.

Шведските медии оповестиха, че представители на неонацисткото Северно придвижване за опозиция са участвали на акцията с транспарант. Полицията следи от близко групата, която се свързва с принудително държание на демонстрации.

Подобна проява с към 1000 участници се организира и в Гьотеборг, вторият по величина град в Швеция.

Ограниченията включват ограничение или възбрана на събития, прекосяване в онлайн образование, ограничение на ресторантьорското обслужване и затваряне тук-там, където хората имат по-висок риск от заразяване. На заведения за хранене и събития е позволено да изискват зелен документ.

Полицията заяви, че към 4000 души са дефилирали в събота по улиците на центъра на Хелзинки, с цел да стачкуват. Група, наречена World Wide Demonstration, провежда демонстрацията. В полицията не е подаден сигнал за вълнения или принуждение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР