Белгийската моделка Мариса Папен, която се прочу по целия свят

...
Белгийската моделка Мариса Папен, която се прочу по целия свят
Коментари Харесай

Голата манекенка, която оскверни египетски храм, съблазнява с изящното си тяло и туземци в Етиопия

Белгийската моделка Мариса Папен, която се прочу по целия свят с  „ голата ” си фотосесия в храма в Луксор, а по-късно се озова в египетски затвор, взе присъединяване в нова сесия, този път с поданици на африканско племе. Фотографът Джеси Уокър, който снима скандалните фрагменти с гологлавата красавица, решил да продължат съдействието си и двамата се отправили към Етиопия. Освен фантастичните фотоси, Папен може да се похвали с доста забавни истории за отношението на туземците към голотата и визиите им за хубостта на човешкото тяло. „ Те имат свои убеждения, свои стандарти за хубостта, своя вяра. Те живеят в естетика с природата и духовния свят”, споделя скандалната красавица, написа life.ru.

Двамата с фотографа Джеси пристигнали в откъснатата от света котловина Омо и в продължение на седмица живели с племето Сурма. Почти незабавно тя осъзнала, че това, което европейците считат за красиво, не се вписва в идеала на туземците. Хората от племето съзнателно се обезобразяват, пробиват ушите си, вкарват глинени дискове под долната си джука и си вършат белези по кожата. „ Това наподобява много смешно на фона на това, че европейските дами употребява купища кремове, с цел да се отърват от белезите и бръчките”, споделя още Мариса.



Хората от племето Сурма имат антична традиция да украсяват телата си с рисунки и орнаменти от прахообразни материали. Те пробвали да изрисуват и изящното тяло на европейската си гостенка. Разказали й, че с изключение на естетическо, тези орнаменти имат и практическо предопределение – те се употребяват за разнообразни ритуали, притеглят противоположния пол и защищават от заболявания.



Моделката не крие, че възхищението й към този непознат свят растял с всеки минал ден.

Тя останала потресена от отношението им към голотата. Начинът им на обличане зависел от нещата, с които се занимават. Обикновено прикривали гениталиите си, само че когато рисували или перяли облеклата си, оставали изцяло голи. Само по време на лов или в други обстановки, при които е нужно да защитят тялото си, слагали плащ.



Мариса останала възхитена и от обстоятелството, че локалните възприемат кърменето като нещо напълно обикновено и дамите не се крият, до момента в който хранят бебетата си.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР