Белгийската и германската полиция претърсват офисите в централата на Европейската

...
Белгийската и германската полиция претърсват офисите в централата на Европейската
Коментари Харесай

Полицията претърсва централата на ЕНП в Брюксел

Белгийската и немската полиция претърсват офисите в централата на Европейската национална партия (ЕНП) в Брюксел. Това оповестява европейското издание EURACTIV, като се базира на собствен източник, осведомен със случая.

Според първична информация управляващите са иззели компютри, свързани с настоящо следствие за хипотетична корупция по време на предизборната акцията за европейските избори през 2019 година

Новината за полицейската акция беше доказана и от пресцентъра на ЕНП, която е най-голямата партия в Европейския парламент.

" Посещението е обвързвано с настоящо следствие в Тюрингия, Германия. Партията си сътрудничи изцяло транспарантно със съответните органи, като дава цялата нужна информация и документи ", се споделя в тяхно изказване.

Германски медии пишат, че следствието не е ориентирано против партията или някой от нейните сегашни чиновници, а против Марио Фойгт - водач на ХДС в Тюрингия, който е обвинен в корупция и подкупи - обвинявания, които той отхвърля. Фойгт е работил за партията по време на изборната акция през 2019 година

Съобщава се, че следователите търсят документи по отношение на трудови контракти и беседват със очевидци в Брюксел.

Европейската национална партия е най-старата и най-голяма европейска политическа група. В състава Ѝ влизат някои от най-видните политици в Европа, в това число ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Екологичен потенциал Роберта Мецола.

Две български партии членуват в групата на ЕНП в Европейския парламент - ГЕРБ и Демократична България. Лидерът на партията Манфред Вебер е много известен и в България, защото той е най-хубавият политически другар на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и постоянно го поддържа в сложни моменти. Само преди ден той поздрави Борисов и партията му за успеха им на парламентарните избори.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР