Белгия замрази авоари на стойност 50,5 милиарда евро, принадлежащи на

...
Белгия замрази авоари на стойност 50,5 милиарда евро, принадлежащи на
Коментари Харесай

Белгия блокира €50,5 милиарда на Москва

Белгия замрази активи на стойност 50,5 милиарда евро, принадлежащи на хора, компании и други юридически лица, на които са наложени финансови наказания след съветското настъпление в Украйна, съобщи особено за Българска телеграфна агенция белгийската организация Белга.

Тази сума е доста по-висока от известната до момента. Последният път, когато Белгия разгласява данни през април, блокираните активи бяха на стойност 3,5 милиарда евро. Франсис Адинс, представител на Федералната социална работа за финанси, удостовери това пред " Де Тейд " (De Tijd) във вторник.

Блокираните 50,5 милиарда средства включват всички типове финансови активи като пари и акции, които се намират в Белгия и принадлежат на 1229 души и 110 други субекта - като съветски политици, олигарси, банки и компании, които са обект на финансовите наказания. Някои от тези наказания са в действие след анексирането на украинския полуостров Крим от Русия през 2014 година, само че множеството бяха наложени след нахлуването в Украйна през февруари.

Адинс няма право да обяснява активите на кои глобени лица или компании са замразени. Последните наказания прибавиха няколко банки към листата като Сбербанк, най-голямата банка в Русия, и Ви Ти Би Банк (VTB Bank) - една от най-големите банки в Русия, в която страната е най-големият акционер.

Освен това Белгия като значим интернационален финансов център, с институции като колоса за скъпи бумаги " Юроклиър " (Euroclear) в Брюксел, е блокирала транзакции за 217,1 милиарда евро.

Повече от 50 милиарда евро, които Белгия е замразила, са изненадващо висока сума. Преди три седмици еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс разгласи, че към оня миг в целия Европейски съюз са замразени активи на стойност 13,8 милиарда евро. Тогава Рейндерс уточни, че над 12 милиарда са замразени от пет държави-членки, само че не посочи кои са тези страни. Сега се оказва, че сумата, блокирана от Белгия, е доста по-висока.

Други европейски страни към този момент станаха очевидци на зрелищни акции по " завземане " на първокласни яхти и луксозни парцели, принадлежащи на олигарси, близки до съветския президент Владимир Путин. Според Федералната социална работа за финанси за финанси под прицела й към момента не са попаднали недвижими парцели в Белгия.

Българска телеграфна агенция отбелязва, че новината е определена от белгийската организация Белга за издание от Българската телеграфна организация без интервенция в текста според контракта за съдействие сред организациите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР