Белгия се подготвя да осигури безплатна ваксина срещу COVID-19 за

...
Белгия се подготвя да осигури безплатна ваксина срещу COVID-19 за
Коментари Харесай

Белгия се готви да осигури безплатна ваксина за всички свои граждани

Белгия се приготвя да обезпечи безвъзмездна ваксина против COVID-19 за всички свои жители, само че слагането ѝ няма да бъде наложително, оповестяват локални медии, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предвижда се да бъде основан народен щаб по въпроса с имунизацията, в който да участват експерти по връзка, с цел да се сътвори публично доверие за потребността от слагането на ваксина.

Пред белгийския федерален парламент основният редактор на английското научно издание " Лансет " Ричард Хортън разяснява, че главната част от смъртните случаи от новото заболяване до момента в страната е можело да бъдат избегнати при по-добра работа на политиците. Белгийската политическа система бе неефективна в този случай, съобщи Хортън и прикани за определянето на основен представител по въпросите на епидемията, който да работи за възобновяване на публичното доверие.

По най-нови данни в Белгия до момента жертвите на COVID-19 са 14 616, като в последните седмици дневно издъхват приблизително по 189 заболели. Броят на новооткритите инфектирани в последните две седмици спада сензитивно, а от началото на епидемията надвишава половин милион души при общо 5,5 милиона изследвани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР