Белгия няма да се връща към строгите мерки, наложени за

...
Белгия няма да се връща към строгите мерки, наложени за
Коментари Харесай

Тази европейска страна няма да връща карантината – дори при втора вълна

Белгия няма да се връща към строгите ограничения, наложени за близо два месеца в битката с ковид, в случай че има втора вълна от случаи на COVID-19. Това съобщи вътрешният министър на страната, представен от " Ройтерс ".

Животът в страната с население 11,5 млн. души безусловно бе блокиран в средата на март, единствено питателните магазини и аптеките работеха, въпреки че част от бизнеса възобнови активност през май. „ Първите карантинни ограничения се погрижиха за обстановката, в която се оказахме. Обстоятелствата бяха изключителни, само че не и като тези в Италия и Испания “, сподели Питер Де Крем.

И добави, че в случай че има втора вълна, обстановката ще бъде друга – проби и следене: „ Но считам, че можем да изключим връщане към строгите ограничения “. Белгия е измежду тежко засегнатите европейски страни с 57 хиляди случая на COVID-19 и над 9300 жертви. Приемът в лечебни заведения и умрелите понижиха след пика първоначално април. В международен мащаб инфектираните с новия ковид са над 5 милиона и 520 хиляди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР