Белгия, Франция и Холандия поискаха от Европейската комисия да засили

...
Белгия, Франция и Холандия поискаха от Европейската комисия да засили
Коментари Харесай

Три страни искат от ЕК разработване на планове за Brexit без сделка

Белгия, Франция и Холандия желаеха от Европейската комисия да ускори планирането за Brexit без договорка. Това съобщи пред кореспонденти белгийският министър председател Александер Де Кроо, представен от БГНЕС.
Според него водачите на Европейски Съюз са били осведомени накрнатко със положението на договарянията за Brexit по време на видео срещата си на върха в четвъртък. Преговорите бяха прекратени на равнище основен договарящ по-рано денем, откакто договарящ от Европейски Съюз направи позитивен тест за ковид.
" Не можем да продължаваме да се надяваме на добър резултат ", сподели Де Кроо пред кореспонденти. " Може да има подобен, само че единствено да се надяваме, не е задоволително. Трябва да стартираме нашето обмисляне на непредвидени обстановки. Френският президент Еманюел Макрон и холандският министър председател Марк Рюте са създали сходни изказвания "
 Остават три нерешени въпроса към Brexit Остават три нерешени въпроса към Brexit
Европейски Съюз и Англия са доста покрай съглашение по множеството въпроси, защото времето за комерсиална договорка изтича, само че те към момента имат...
Де Кроо акцентира, че Белгия, Франция и Холандия са измежду страните, най-силно наранени от Brexit.
„ Заедно с няколко други страни настоявах, паралелно с договарянията, да получим по-голяма изясненост от Комисията по отношение на тяхното предложение по отношение на европейските ограничения за непредвидени условия “, сподели Рюте.
Служител на Елисейския замък съобщи, че Макрон „ приказва за обмисляне на изключителни обстановки за Brexit при започване на обръщението си, след което мина към тематиките, свързани с COVID-19. Той го загатва постоянно. ” Друг представител на Европейски Съюз удостовери, че Макрон също е изискал усилване на подготовката за състояние без договорка.
Европейската комисия изчаква да стартира своите ограничения за непредвидени условия, защото те биха могли да се преглеждат като политически знак за Лондон, че Брюксел е изгубил религия в договарянията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР