Белези от акне, бременност, генетична предразположеност, хормален дисбаланс, процесът на

...
Белези от акне, бременност, генетична предразположеност, хормален дисбаланс, процесът на
Коментари Харесай

Време е да се преборим с пигментните петна!

Белези от акне, бременност, генетична предразположеност, хормален дисбаланс, процесът на стареене на кожата или излагане на слънце – факторите за появяването на пигментните петна могат да бъдат доста и разнообразни (външни или вътрешни), а като че ли ги виждаме най-ясно. Сякаш тогава тези кафеникави петна, които вършат тена ни несиметричен, стават по-изразени и забележими. Обикновено кожните лекари ги назовават локализирани хиперпигментации, а главната причина е нарушаване в производството на меланин. Както знаем, той играе съществена роля в определянето на цвета на кожата ни, както и способства за добития през лятото бронзов тен.

Пигментните петна, които се натрупват по кожата, могат да бъдат сложни за унищожаване. Съществуват няколко мощни дерматологични лечения за този проблем, като най-разпознаваемите и предписвани лечения сa Формулата на Клигман и Хидрохинон. Формулата на Клигман комбинира хидрохинон с хидрокортизон и ретиноидна киселина и е световнопризната като златен стандарт в третирането на хиперпигментации. Но лимитират продължителността и на двете лечения до не повече от два месеца два пъти годишно, поради напрежението, който оказват на кожата. След лечението могат да зародят раздразнения и сензитивност, както и рецидив, което може да обезсмисли инвестицията на пациента. Какво обаче е решението за останалите 8 месеца в годината?



BIODERMA  знае отговора и ни го сервира като независима серия от артикули под общото име Pigmentbio , която показаха публично неотдавна и която обезпечава идеалния баланс сред резултатност и приемливост при хиперпигментации. Напълно подобаваща е като независима или допълваща терапия. Това, с което се отличава формулата им, е технологията Lumireveal, която имитира действието на Формулата на Клигман, като третира 3 биологични цели, виновни за казуса с петната. Към главните съставки са добавени и, които в допълнение укрепват кожата. Витамин С поради своето изсветляващо и антиоксидантно деяние, витамин Е, който оказва помощ за попречване на преждевременното страене на кожата, и витамин РР, който възвръща бариерната функционалност и спомага за по-добрата хидратация.

Pigmentbio има за цел да възвърне естествения искра на кожата, а серията включва почистващ крем, мицеларна вода, дневен крем с SPF 50+, крем за чувствителни зони, нощен крем и натоварен изсветляващ концентрат с витамин С. Наистина цялостна гама от артикули, тъй като е време да се преборим с пигментните петна... най-сетне!

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР