Беленето на варените яйца е досадна задача за всяка домакиня.

...
Беленето на варените яйца е досадна задача за всяка домакиня.
Коментари Харесай

Грешка при варенето на яйцата, заради която се белят трудно

Беленето на варените яйца е досадна задача за всяка стопанка. Това се дължи на една груба неточност, която позволяваме при тяхното варене. Но за благополучие има метод да премахнете черупката бързо и без доста старания. Една съставна част, добавена към водата, в която се варят, ви подсигурява това.
Когато варите яйца, би трябвало да добавите парче лимон в тенджера или да изцедите лимонен сок непосредствено във водата . Киселинността на лимоновия сок освен ще защищити черупката от напукване, само че и ще направи отделянето й по-лесно.
 В никакъв случай не изхвърляйте водата, в която варите яйцата В никакъв случай не изхвърляйте водата, в която варите яйцата
Знаете ли, че тази вода би могла да се употребява вместо тор за вашите цветя? Във водата, в която варите яйцата, има органически калций, ко...
Някои домакини варят яйцата със сол и оцет, с цел да реализиран този резултат. По този метод черупката освен не се напуква, само че и се отделя по-лесно.
Интересното е, че лимоновият сок има още едно приложение при варене на яйцата. Суровите яйца с напукани черупки могат да бъдат сварени, след като предварително намажете пукнатината с лимонен сок.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР