Бележка от Алберт Айнщайн, в която накратко описва теорията си

...
Бележка от Алберт Айнщайн, в която накратко описва теорията си
Коментари Харесай

$1,56 млн. за „теория на щастието“ на Айнщайн

Бележка от Алберт Айнщайн, в която в резюме разказва теорията си за благополучен живот и дадена на пощальон в Токио вместо бакшиш, бе продадена в Ерусалим за $1,56 млн., в случай, че се очакваше за нея да бъдат броени 5-8 хиляди $, съобщи Агенция Франс Прес. “Това е връх за продаден на търг документ в Израел ”, съобщи Мени Хадад, представител на аукционната къща “Уинърс ”.

На лист от бележник на хотел “Империал ” в Токио популярният физик написал на немски, че “тихият и непретенциозен живот носи повече наслада от преследването на триумф и непрекъснатото безпокойствие, което го съпътства ”.

Втора записка на Айнщайн, писана по същото време, която гласи: “Има ли предпочитание, има и метод ”, бе продадена за $240 000.

“Наистина съм благополучен, че още има хора, които се интересуват от науката и историята и безконечните послания в свят, който се развива толкоз бързо ”, споделил купувачът, който бил родственик на получателя на бележката и поискал да остане неизвестен.

Японския пощальон отишъл в хотела на Айнщайн да му съобщи обръщение през 1922 година, откакто ученият бил осведомен, че ще получи Нобел за физика. Той отказал бакшиша или Айнщайн нямал дребни, които да му даде. “Може да имаш шанса тези бележки да станат по-ценни от нормалния бакшиш ”, споделил Айнщайн на куриера съгласно продавача им, който е гражданин на немския град Хамбург. И наподобява се оказал прав.
Купувачът на една от бележките е европеец.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР