Беларуският президент Александър Лукашенко изрази готовност страната му да подкрепи

...
Беларуският президент Александър Лукашенко изрази готовност страната му да подкрепи
Коментари Харесай

Лукашенко заяви готовността на страната в подкрепа на Русия

Беларуският президент Александър Лукашенко изрази подготвеност страната му да поддържа Русия, в случай че има потребност от помощ, съобщи Асошиейтед прес.

Русия не се нуждае от " никаква помощ " тъкмо в този миг, само че в случай че това се промени, Беларус е в непрекъсната подготвеност да окаже подпомагане на съветските си братя, акцентира Лукашенко по време на визитата си в Зимбабве – страна в Южна Африка, която също е близка на Русия, прецизира АП.

Лукашенко не даде повече информация за типа помощ, която е подготвен да окаже, съобщи Българска телеграфна агенция.

Беларус разреши на Русия да употребява част от територията ѝ при нахлуването в Украйна през февруари предходната година и се трансформира в площадка за изстрелването на съветски ракети против Украйна. Тя обаче не изпрати свои войски във войната.

Двете страни организираха взаимни военни учения на територията на Беларус този месец. Украйна от своя страна е разположила свои елементи по границата с Беларус, които да предотвратят евентуална инвазия оттова.

Пентагонът твърди, че не се следи придвижване на съветски войски в Беларус, което да приказва за идна офанзива.

Според анализатори, в случай че малобройната и неопитна войска на Беларус се включи в спора, спомагателните войскови елементи може да оказват помощ на Москва да отреже някои основни пътни артерии, само че е малко евентуално те да подобрят доста позициите на Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР