Беларуският президент Александър Лукашенко днес допусна, че може да въведе

...
Беларуският президент Александър Лукашенко днес допусна, че може да въведе
Коментари Харесай

Заради "мерзавците" Лукашенко готви военно положение в Беларус

Беларуският президент Александър Лукашенко през днешния ден позволи, че може да вкара военно състояние в редица райони, с цел да противодейства на западните санкции, съобщи ТАСС. 

" Трябва да покажем на тези мерзавци от другата страна на границата, че техните наказания са тяхното изтощение. Никакъв престой не трябва да има на никое дружество. Нека [Юрий] Караев (помощник на президента и контрольор за Гродненска област - бел. ТАСС) да облича генералската униформа... и напред - военно състояние ", съобщи Лукашенко на ръководителя на Гродненския изпълнителен съвет Владимир Караник по време на визитата си в Гродненска област, Северозападен Беларус.

Санкциите на Европейски Съюз визират пряко Минския цех за колесни трактори, " 140-ти ремонтен завод ", фирмите " Белтехэкспорт ", " Синезис " и Dana holdings, МАЗ, " Белаз ",  " Нова нефтена компания ". Отделно бяха въведени наказания против физически лица и компании от Съединени американски щати, Англия и Канада.

Засегнати са цели промишлени браншове, измежду които е износът на калиев хлорид, тютюневият бранш и петролната промишленост. " Ограничава се търговията с петролни артикули, калиев хлорид ( " поташ " ) и артикули, употребявани за произвеждане на тютюневи произведения ", съобщи представител на Европейски Съюз. Забранява се и продажба на съоръжение и софтуерни артикули за Беларус, които могат да бъдат употребявани за следене на интернет и телефонните връзки.

Освен това се ограничава достъпът до финансовите пазари на Европейски Съюз. Банките в Европейски Съюз към този момент няма да могат да продават застраховки и презастраховки на беларуски държавни или публични институции, а Европейската капиталова банка би трябвало да спре прехвърлянето на финансови средства за планове в публичния бранш.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР