Беларуските власти извикаха украинския посланик, след като съобщиха, че над

...
Беларуските власти извикаха украинския посланик, след като съобщиха, че над
Коментари Харесай

Напрежение между Минск и Киев заради украинска ракета, свалена в Беларус

Беларуските управляващи извикаха украинския дипломат, откакто оповестиха, че над територията им е била свалена ракета на украинската противовъздушна защита.

„ Това е доста сериозен случай и Беларус се отнася оптимално съществено към този въпрос “, показва представител на беларуското външнополитическо ведомство.

„ Настояхме Украйна да извърши цялостно следствие на всички условия към изстрелването на ракетата, да изправи отговорните пред правораздаването и да предприеме цялостни ограничения, с цел да не се позволяват повече сходни произшествия за в бъдеще, които могат да доведат до пагубни последици за всички “, акцентира представителят.

Припомняме, че по-рано през днешния ден министерство на защитата в Минск разгласи, че беларуската противовъздушна защита е свалила тази заран украинска ракета С-300, по време на една от най-големите съветски ракетни офанзиви против Украйна от началото на войната, оповестява Българска телеграфна агенция, като цитира Ройтерс.

Командир на един от ракетните дивизиони на беларуската Противовъздушна отбрана съобщи, че украинската ракета от комплекс С-300 е била унищожена от беларуската Противовъздушна отбрана, откакто е навлязла във въздушното пространство на Беларус, предаваТАСС.

Според Беларуската телеграфна организация (БелТА) отломките от ракетата са паднали край село Горбаха в Ивановски регион, Брестка област, на 66 метра от жилищен дом.

БелТА популяризира по-рано видео, оповестено в обществените мрежи, в което военният комисар на Брестка област Олег Коновалов омаловажи случая и увери популацията, че „ няма безусловно никакъв мотив за безпокойствие “. „ За страдание, такива неща се случват “, добави той, представен от Ройтерс.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР