Беларуска държавна телевизия за първи път излъчи интервю с вкарания

...
Беларуска държавна телевизия за първи път излъчи интервю с вкарания
Коментари Харесай

Под натиск беларуският опозиционер Роман Протасевич се призна за виновен

Беларуска държавна телевизия за първи път излъчи изявление с вкарания в пандиза опозиционен блогър Роман Протасевич, съобщи ДПА.

В изявлението, излъчено през вчерашния ден вечерта по телевизия ОНТ (Общонационалната телевизия), 26-годишният блогър признава, че е провел митинги против беларуския президент Александър Лукашенко. В същото изявление Протасевич споделя, че се възхищава от Лукашенко.

Опозиционерът признава, че е заговорничил за събаряне на беларуския президент, като е провел " протести " и се отмята от предходните си сериозни оценки за Лукашенко, съобщи Ройтерс. " Много съм подлагал на критика Александър Григориевич, само че започнах да разбирам, че той постъпва вярно и аз сигурно го почитам ", декларира той в 90-минутния запис.

Майката на Протасевич, Наталия Протасевич, която живее в Полша, съобщи през днешния ден, че изявлението е резултат от подлагането на сина ѝ на изтезания в пандиза.

" Дори не мога да си показва методите на мъчение, както психическо, по този начин и физическо, на които синът ми е подложен сега. Една майка надали може да преживее по-голямо изтезание ", съобщи пред ДПА 46-годишната Протасевич.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР