Беларус в четвъртък заяви, че разполагането на войски на НАТО

...
Беларус в четвъртък заяви, че разполагането на войски на НАТО
Коментари Харесай

Беларус обвинява НАТО за безотговорна ескалация заради войски до границата си

Беларус в четвъртък съобщи, че разполагането на войски на НАТО покрай нейната граница със прилежащите страни значи " безотговорна ескалация " на фона на продължаващата война в прилежаща Украйна, оповестява " Анадолу ".

" Разполагането на нови войски на НАТО покрай границата на Беларус и по-нататъшното разширение на Алианса в Северна Европа са безотговорна ескалация и основни фактори, застрашаващи европейската сигурност ", съобщи беларуското външно министерство в англоезичния си акаунт в Twitter.

Изявлението пристигна в отговор на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел, който сподели в Туитър, че разполагането в  Беларус на съветски нуклеарни оръжия би означавало " безотговорна ескалация и опасност за европейската сигурност ".
 СБУ на Украйна: Русия посредством провокации желае да нападаме Беларус
СБУ на Украйна: Русия посредством провокации желае да нападаме Беларус

Аудиозапис от телефонен диалог на двама съветски бойци доказвал това

" Беларус към момента може да го спре , това е техен избор. Европейски Съюз е подготвен да отговори с спомагателни наказания ", добави Борел по отношение на неотдавнашното известие на Русия.

Руският президент Владимир Путин разгласи в събота, че в прилежаща Беларус, което провокира остри интернационалните рецензии.

Путин сподели, че Москва към този момент е предала на Беларус ракетните системи " Искандер ", които могат да бъдат употребявани за изстрелване на нуклеарни оръжия.

Министерството на външните работи на Беларус съобщи пред съветската държавна осведомителна организация ТАСС във вторник, че не нарушава никакви интернационалните съглашения за неразпространение на нуклеарни оръжия, като разполага с съветски нуклеарни оръжия, като аргументира, че тази стъпка е била наложена от години на напън от страна на Запада.​​​​​​
 Изнудването на Путин с тактически нуклеарни оръжия
Изнудването на Путин с тактически нуклеарни оръжия

Кремъл си има Калининград, не му би трябвало Беларус, това само демонстрира раздразнителност и паника
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР