Беларус обяви, че руски войски са започнали да пристигат в

...
Беларус обяви, че руски войски са започнали да пристигат в
Коментари Харесай

Руски войски пристигат в Беларус за учения

Беларус разгласи, че съветски войски са почнали да идват в страната, съобщи Агенция Франс Прес. Това става на фона на напрежение сред Запада и Русия поради прилежаща Украйна.

Военното министерство на Беларус заяви през днешния ден, че страната е хазаин на маневри за инспекция на бойната подготвеност поради продължаващото увеличение на напрежението „ в това число на западната и южната граница “ на страната.

Нито Минск, нито Москва оповестяват какъв брой бойци ще вземат участие в ученията, които съгласно Беларус ще бъдът извършени на два стадия.

Първият продължава от през днешния ден до 9 февруари с фокус върху бързото развръщане на войски, подсигуряване на държавни и военни обекти и взаимни бойни стрелби на военновъздушните сили.

Вторият стадий ще е от 10 до 20 февруари, като в центъра на напъните ще бъде подсилването на защитата на границите, показва министерството в Минск.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко разгласи по-рано тази седмица, че войски на двете страни ще проведат учения поради разсящото непознато военно наличие в Украйна и Полша, която е членка на НАТО.

Русия - непосредствен съдружник на Беларус, и Западът водят интензивни дипломатически диалози, откакто Москва изпрати към 100 000 бойци на границата с Украйна. Според Киев и западните му съдружници това може да е подготовка за инвазия, показва Агенция Франс Прес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР