Бежанците са поредният колосален провал на това правителство. Защото то

...
Бежанците са поредният колосален провал на това правителство. Защото то
Коментари Харесай

Чолаков към Минчев в спор за бежанците: В Рибарица и Паничище каква заетост ще им намерите

" Бежанците са следващият грамаден неуспех на това държавно управление. Защото то по този начин и не разбра смисъла на директивата за краткотрайната протекция. И че в нея най-важна е интеграцията. Това, което държавното управление направи с бежанците, е изолираност, те бяха изолирани, навлизайки на територията на страната ", разяснява в " Панорама " Радомир Чолаков от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили. 

" Правителството даже не се сещаше и в хотелите да ги настани, одобриха ги хотелиерите. А в този момент държавното управление ги изважда от първокласните хотели на Слънчев бряг и ги праща в изолираност на Паничище и Рибарица. На третия ден, откакто стартира бежанската рецесия, казахме " включете общините ". Тези хора трява да бъдат изпращани по общини отмерено в цяла България. Само общината може да провежда всичко за интеграцията. С бежанците се случва в този момент управнически неуспех и то катастрофлен - непознаване по какъв начин действа страната, непознаване на европейското законодателство и работа с хора. Извинете, упрвлението е тежък физически труд, те вършиха програмен продукт - уебсайт първия месец. Молим украинските бежанци да не ни запомнят с неприятно. " - аргументира се Чолаков.  



" Трудовата претовареност на бежанците е на равнище 10% от хората в трудоспособна възраст - повече от други бежански талази ", отвърна Никола Минчев от Политическа партия, който също бе в студиото. 

" Каква тъкмо претовареност в Паничище и Рибарица ще организирате?! Жал ми е за възможностите, които изпуснахме, ние ги гоним от несръчност, а тези хора можеше да създадат доста за българската страна. " - апострофира го Чолаков.  
 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР