Бежанците от Украйна, които са настанени в курорта Златни пясъци,

...
Бежанците от Украйна, които са настанени в курорта Златни пясъци,
Коментари Харесай

Украинските бежанци, настанени в "Златни пясъци", вече получават документи за временна закрила в полицията

Бежанците от Украйна, които са настанени в курорта " Златни пясъци ", към този момент могат да получат документите си за краткотрайна протекция от полицейското ръководства в комплекса. Досега те трябваше да посетят пункта в бежанския център в Двореца на културата и спорта или този в Областната дирекция на полицията.



В Пето районно полицейско ръководство в курорта " Златни пясъци " към този момент има подготвени хора, които записват бежанци от Украйна. В момента съумяват да обслужи към 30 души дневно.

В полицейското ръководство работят две гишета за обслужване на украинските бежанци. Засега опашките не са огромни.

Знаете, че много хора влязоха във Варна, работи се по даването на още две работни места, с цел да могат да се обслужат всички. Изготвен е лист и на база на него минават хората, изясни Георги Георгиев, и.д. шеф на отдел " Административен ", ОД на МВР-Варна.

В Двореца на културата и спорта документите на бежанците се обработваха постепенно и това докара до парадокси, като този на жена от Киев, избягала от войната с децата си.

Съвсем скоро гишета за регистрация на бежанци, които желаят краткотрайна протекция, ще проработят и в останалите полицейски ръководства във Варна.

Мисля, че все още са обслужени към 130-140 души. С придвижване на времето и обучаване на чиновниците ще се вдигне и тази численост, сподели Георги Георгиев от МВР-Варна.

За да няма скупчване на бежанци пред полицейските ръководства, пунктовете работят с удължено работно време.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР