Беглецът в Дубай Васил Божков няма да остане в ареста.

...
Беглецът в Дубай Васил Божков няма да остане в ареста.
Коментари Харесай

Емануил Йорданов пред Lupa.bg: Васил Божков първо ще бъде арестуван, а след това освободен

Беглецът в Дубай Васил Божков няма да остане в ареста. Минало е времето, в което по закон може да бъде затворен. За по-леките закононарушения срокът е 8 месеца, а за по-тежките година и половина. Последното обвиняване на предприемача е от 20 юли 2021 година Оттогава са минали повече от 2 година Това изясни пред Lupa.bg някогашният вътрешен министър и сегашен юрист Емануил Йорданов. 

" Задържането на Васил Божков е по процедура, тя няма по какъв начин да бъде избегната. В правосъдната зала ще стане ясно, че е изтекло времето за установяване на ограничения за неотклонение и подсъдимият ще се прибере вкъщи. Иначе 19 -те обвинявания на предприемача остават в мощ. Може някои от тях да паднат в съда ", изясни Йорданов.



19-тото обвиняване на хазартния необут е от лятото на 2021 година Според прокуратурата предприемачът е финансирал хулигански дейности на митингите през есента на 2020 година в центъра на София. Целта е била " ескалация на напрежението, като по този начин се основава евентуална заплаха за живота и здравето на протестиращите ". 

Милиардерът е упрекнат също за подбуждане към четири убийства. Смятан е и за водач на незаконна група дружно с още трима души. Разследващите настояват, че бандата е била основана за осъществяване на убийства, изнудвания и други тежки закононарушения.

" Освен за управление на незаконна група по досъдебното произвеждане във връзка с Васил Божков са направени и обвинявания за подбуждане към убийството на лицата Й. Д., М. В., А. П. и Б. С. ", написа в известието на прокуратурата.

Освен за подбуждане към четирите убийства, Божков е обвинен и за опит за обезчестяване. Посочва се, че става дума за незавършен опит.

Другото обвиняване е за насила " за принудително предписание с неподвижен парцел ". Има още едно обвиняване за управление на незаконна група, само че с друга цел – неплащане на такси за хазартна активност, както и други закононарушения.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР