Бедствено положение във Враца заради ураганния вятър. Поривите на вятъра

...
Бедствено положение във Враца заради ураганния вятър. Поривите на вятъра
Коментари Харесай

Бедствено положение във Враца заради ураганния вятър

Бедствено състояние във Враца поради ураганния вятър. Поривите напразно надминаха 140 километра в час.

30 военнослужещи се включиха в превъзмогването на последствията от бурния вятър във Враца, оповестиха от Министерството на защитата.

Малко преди обяд пътническият трен от Видин за Мездра се блъсна в паднало дърво на релсите. Инцидентът станал в региона на Враца преди гарата.

От конфликта се счупил прозорец на един от вагоните, няма потърпевши пасажери. Дървото е засегнало контактната железопътна мрежа и придвижването по тази линия е краткотрайно прекратено.

" Чу се огромен екот по локомотива, успяхме да възстановяваме самата конюнктура вътре. Има една жена която е с лека суматоха от самото счупено стъкло. Има провали по локомотива ", съобщи Никола Илиев, кондуктор.

Пътниците са изведени и ще бъдат извозени с рейсове. Силният вятър продължи да унищожава покривите на публични и частни здания. Хората не са застраховали парцелите си и не знаят по какъв начин ще се оправят.

Щетите са големи и сигурно ще се търси помощ от страната.

" Пораженията са главно частни и обществени здания. Половината град е без улично осветяване, тази заран много села осъмнаха и без ток. Ситуацията във Враца е сериозна. Днес в работата се включиха и военни от военно формирование във Враца, което също оказват помощ в разчистването ", сподели още Калин Каменов, кмет на община Враца.

От общината още веднъж приканват жителите, които нямат необходимо излизане, да останат по домовете си.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР