Бедността се разраства в Германия. Две трети от германците признават,

...
Бедността се разраства в Германия. Две трети от германците признават,
Коментари Харесай

Германия: все повече хора трябва да затягат коланите


Бедността се разраства в Германия. Две трети от германците признават, че са принудени да икономисват, а 25 на 100 от младежите действително са застрашени от беднотия, сочат две нови проучвания.

Обедняването принуждава доста хора да пестят

Криза след рецесия след рецесия: две допитвания демонстрират, че германците, изключително младите, са застрашени от тревожната икономическа обстановка.

Заради високата инфлация близо две трети от потребителите в гледат да харчат по-малко пари, а други 20% също считат да затегнат коланите – това са част от резултатите в националното представително допитване, извършено от Централата на потребителите.

Повечето хора икономисват, като купуват по-евтини храни и по-малко облекла, въобще – като лимитират потреблението си. Около една трета показват, че по-рядко се качват на колата или на аероплан.
Редакцията предлага
Когато става дума за коли и самолети: като се изключи че икономисват, три четвърти от немските консуматори са подготвени да употребяват по-малко за запазване на климата. Мнозинството консуматори в Германия е готово да износва по-дълго старите облекла, да купува енергоспестяващи електроуреди и да дава остарели уреди на корекция, вместо да купува нови. Хората упорстват производителите да отбелязват всеки нов електроуред с информации за предстоящата продължителност, да вземем за пример: перална машина - 12 години, прахосмукачка и тв приемник - 10 години, мобилен телефон - 5 години.

Една четвърт от младите са застрашени от беднотия

В съдружния контракт на категорично е записано, че в името на опазването на климата потребителите имат „ право на корекция ". Тъй че, изключително във времена на затегнати колани, политиката и производителите би трябвало да вземат казуса съвсем насериозно.

Още повече, че част от хората в Германия все по-реално са застрашени от беднотия. Това се отнася до 25% от младежите под 25-годишна възраст, сочи последният „ Монитор на младежката беднотия в Германия ", квалифициран от една обществена конструкция на Католическата черква. Най-често към се свличат деца и младежи от многодетни фамилии (с повече от три деца), от семейства със уединен родител или от семейства, които се устоят с помощта на. Щефан Отерсбах, един от създателите на въпросното проучване, споделя пред организация ЕПД: „ В сегашните условия 68% от младежите се притесняват, че ще би трябвало да живеят в беднотия със своите фамилии, че няма да могат да си разрешат личен покрив над главата и независима прехрана. "

Не става дума обаче единствено за номинално безпаричие. Отерсбах с паника приказва и за „ цифровата беднотия ", в която изпадат част от. Особено по време на пандемичните ограничавания и отдалеченото обучение тези от тях, които нямаха достъп до бърз интернет и до съвременни компютри, в допълнение изостанаха в образованието. Да не приказваме, че младежите от по-бедни фамилии не всеки път могат да си разрешат и положително обучение или професионална подготовка – просто тъй като нямат пари да се устоят и да заплащат за квартира надалеч от родния си дом.

Германия си реже клона?

Според Федералната статистическа работа младежите, които карат професионално образование, заплащат приблизително 68% от стипендията си единствено за наем. Не инцидентно застрашените от беднотия младежи по определение навлизат в професионалния живот от по-лоши стартови позиции. Икономистът и журналист Морис Хьофген разяснява този факт по този начин: „ Най-глупавото нещо, което може да стори едно застаряващо общество, е да остави младежта на произвола на ориста. Така ние режем клона, на който седим! "

В същото време комбинацията от рецесия и не оставят доста непотребни пари нито в фамилните, нито в държавния бюджет, с които да се подкрепят нуждаещите се.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР