Бедният Доган, сигурно е потънал в мъка заради това, че

...
Бедният Доган, сигурно е потънал в мъка заради това, че
Коментари Харесай

Хейтминутка: Държавата поверила на Доган и пристанище

Бедният Доган, несъмнено е потопен в тъга поради това, че прокуратурата е оповестила за противозаконен сарая му в  Росенец. Все отново животът не е чак толкоз неправдив към него и му е приготвил  " скромна " отплата, ". Оказва се, че страната му е предоставила за безплатно прилагане кея и оборудванията на пристанището в Топлоелектрическа централа " Варна ", които – несъмнено – са обществена държавна благосъстоятелност. А това прилагане не е за някакви си 5 – 10 годинки, а е до края на далечната 2054 година Не за друго, а тъй като оптималният период за отдаване на концесия на публична държавна собственост е 35 година Дали обаче Доган ще заплаща за кейовата стена и оборудванията в пристанището е въпрос, на който надали ще получим отговор. 

В документите за даването на пристанището за безплатно прилагане от сдружението на Доган, то е наречено " Топлоелектрическа централа Езерово ". За употребата му е основана компанията " Пристанище Топлоелектрическа централа Езерово " ЕАД, чиито акции са еднолично владеене на ТЕЦ Варна " ЕАД, което пък е собственост на " Сигда " ООД, в което 70% от дяловете са на Ахмед Доган, а останалите 30% са на сина и дъщерята на някогашния транспортен министър Данаил Папазов. Успяхте ли да наблюдавате " връзката "?

Освен това – според закона операторът на всяко от пристанищата в страната би трябвало да получи така наречен Удостоверение за експлоатационна валидност (УЕГ). То се издава едвам когато има контракт за концесия или отдаване чартърен на частен оператор на кейовата стена и подкрановия път, които – разбира се – са обществена държавна благосъстоятелност. Тези контракти се подписват за период не по-дълъг от 10 години, само че такива бумаги липсват в обществените регистри на министерствата на превоза и районното развиване, изрично е следствието на " Дневник. "

Казано на по-достъпен език за неспециалисти като мен, обществената държавна благосъстоятелност е била отстъпена на Доган до далечната 2054 година в нарушаване на няколко закона. И " благословията " за това е дадена при започване на 2019 година от министрите на превоза и на районното развиване Росен Желязков и Петя Аврамова чрез съвместна заповед, с която се позволява изработването на " общоприет проект на пристанище за публичен превоз с районно значение " Топлоелектрическа централа Езерово ". Към заповедта е добавено и писмо на генералния директор на Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура " Ангел Забуртов от ноември 2018 година, в което е посочено, че той " не възразява срещу разглеждането и произнасянето по самодейността на " Топлоелектрическа централа Варна " ЕАД за уголемение и рационализация на пристанището ".

Така се оказва, че даже и да махнат кейчето на Доган от сарая в Росенец, той си има цяло пристанище. " Пристанищна инфраструктура " се е ангажирала да доставя корабите, които ще дебаркират в врата на Доган, с вода, ток и всички нужни връзки, което е безусловно нелегално. Но това не е всичко, тъй като съгласно капиталовия проект на пристанище " Топлоелектрическа централа Езерово " там ще бъдат обработвани по 8 млн. тона товари, или 80% от товарите, които минават през държавното " Пристанище Варна ". Т.е. страната очевидно ще загуби и бизнеса си с износ и внос на артикули, с цел да го отстъпи любезно на Доган. И всичко това не без признателния партньор  " Пристанищна инфраструктура ", който е получил единствено предходната година скромните 350 млн. лева от бюджета, пишат от " Дневник ".

 
Прокуратурата: Сараят на Доган в Росенец в действителност противозаконен?

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР