Бедите, нуждата от помощ, вярата в по-добрите времена и чувството

...
Бедите, нуждата от помощ, вярата в по-добрите времена и чувството
Коментари Харесай

Под един покрив три нации посрещат Великден


Бедите, потребността от помощ, вярата в по-добрите времена и възприятието за съпричастност сближават хората, отстраняват границите посред им и основават нови другарства.

Само дни след започването на военните дейности в Украйна фамилията на Валентин и Дани Георгиеви се замислят не дали, а по какъв начин да оказват помощ на хората, които бягат от бомбардировките и избавят децата си.

Лариса Иванова дружно с трите си деца – на 10, 7 и 1 годинка идва в дома на семейство Георгиеви в Шабла на 7 март. Пътуването е дълго и уморително, само че тук те намират по този начин мечтаното успокоение и гостолюбие. Тръгват от Одеса без превоз, тя, дружно с трите си деца и багаж, колкото могат да носят. Придвижват се до границата сред Румъния и България при Дуранкулак, с помощта на доброволци, а там ги посреща другар на Валентин, споделя Лариса.

За да оказва помощ в грижите за огромното семейство, на помощ от София идва бабата на Валентин, която е с съветски генезис .

Макар че е от Русия, Валентина споделя, че нашествието в Украйна за нея е немислимо деяние, което не може да бъде целесъобразно с нищо.

Великденските празници всички споделят, че са посрещнали както повелява традицията – с боядисване на яйца, с месенето на домашни козунаци, несъмнено и с вървене до черквата , само че това, с което са заети мислите и сърцата им, е най-много вярата, че войната скоро ще свърши и разграничените фамилии ще могат още веднъж да бъдат дружно и да възстановят досегашния си живот в свободна Украйна. Такива са молитвите и на отец Павел от храма в Шабла, дружно със заръката да бъдем положителни и съпричастни за всички хора, изпаднали в потребност.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Мая Щърбанова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР