бе отличен за приноса си към устойчивото развитие по време

...
бе отличен за приноса си към устойчивото развитие по време
Коментари Харесай

Lidl с награда за приноса си към устойчивото развитие

бе отличен за приноса си към устойчивото развиване по време на тазгодишните награди на b2b Media. Компанията завоюва първо място в категорията „ Инвестиция за стабилно развиване “ за политиката си за понижаване на пластмасата, както и за своята климатична тактика. Веригата получи и още едно самопризнание – трето място в категорията „ Успешно развиване на интернационалните пазари “ за дългогодишната си поддръжка за българските производители и опциите, които им дава за експорт на европейския пазар.

През миналата 2021 година, като част от Schwarz групата, Lidl даде старт на амбициозна климатична тактика, учредена на методологията на самодейността Science Based Targets – световен стандарт за корпоративни дейности в региона на нисковъглеродната стопанска система. На локално равнище Лидл България цели да понижи въглеродните си излъчвания с 95% до 2030 година От март тази година компанията мина към 100% зелена сила посредством закупуване на гаранции за генезис. Веригата бе и първата, която пусна на пазара климатично неутрални артикули под личната марка Vemondo.

С грижа за околната среда е и акцията „ Рециклирането има смисъл “, част от REset Plastic – цялостната интернационална тактика за понижаване на пластмасата на Schwarz групата. И тук Лидл България си слага амбициозни цели на локално равнище – до 2025 година да понижи потреблението на пластмаса с 20%, да направи 100% от опаковките на продуктите си лична марка оптимално рециклируеми и да усили потреблението на рециклиран материал в опаковките на продуктите лична марка приблизително до 25%. За постигането им веригата ползва редица ограничения, част от които е въвеждането на нов екологичен касов бон – рециклируем и без химически субстанции, както и това, че всички торби за извършване на покупки за многократна приложимост към този момент са рециклируеми и от 80% рециклат.

Постоянен е и задължението на компанията да поддържа българските производители и да им дава благоприятни условия да изнасят и да реализират триумф на интернационалните пазари. Само за последните 3 години – от 2019 до 2021 година, цената на износа, осъществен от български компании с помощта на Lidl, доближава 150 млн. лева Това са резултати, реализирани от 58 български производители, които в този интервал са осъществили 252 продукта в европейската комерсиална мрежа на Lidl в 27 страни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР