БДЖ ще сезира прокуратурата за опит за измама при разпореждане

...
БДЖ ще сезира прокуратурата за опит за измама при разпореждане
Коментари Харесай

БДЖ ще сезира прокуратурата за опит за измама при разпореждане с имоти на дружеството „БДЖ-Трансимпекс“ АД

БДЖ ще сезира прокуратурата за опит за машинация при предписание с парцели на сдружението „ БДЖ-Трансимпекс “ АД.

„ БДЖ-Трансимпекс “ е следено през годините от Васил Крумов Божков, а от началото на януари 2022 година притежател на 65% от капитала на сдружението е „ Капитол Билд 2 “, което е съсобственост на Илиян Филипов.

От 2004 година насам, заради дейности и бездействия на тогавашните ръководещи, „ Холдинг БДЖ “ ЕАД напълно губи надзор върху ръководството на сдружението.

Опитите да се трансферират парцелите в ущърб на „ БДЖ – Трансимпекс “ АД, стартират от февруари 2022 година Единият от притежателите на транспортната компания ПИМК, в качеството си на член на съвета на шефовете на сдружението, в което БДЖ има 35%, е дал своя вот, дружно с другите двама членове, за прехвърлянето на терен с размер 49 декара към трето сдружение.

Съветът на шефовете на „ БДЖ-Трансимпекс “ АД е приел като цена за апорта „ пазарна “ оценка от 60 евро за квадратен метър, като в реалност цените на терените в региона са не по-ниски от 350 – 400 евро.

БДЖ ще заведе тъжба и против оценителите.

Теренът се намира в региона на Централна гара София, и е представлявал непарична вноска на БДЖ при учредяването на взаимното сдружение с „ Трансимпекс “ АД през 2004 година

Междувременно е имало искане и да бъдат изкупени акциите на БДЖ по номинал, като този развой е спрян след намесата на министър Николай Събев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР