БДЖ ще осигурява безплатен превоз на пристигащи у нас украински

...
БДЖ ще осигурява безплатен превоз на пристигащи у нас украински
Коментари Харесай

БДЖ с безплатен превоз за украински граждани, МП предоставя правна помощ

БДЖ ще обезпечава безвъзмезден транспорт на идващи у нас украински жители.

Всеки дошъл от Украйна може да се достави с билет за пътешестване с трен по мечтан от него маршрут против постоянен документ за идентичност, с който е минал границата. Документът би трябвало да бъде показан пред чиновниците на билетните каси или транспортния личен състав във влака.

Подробна информация за разписанието на влаковете може да бъде предоставена от чиновниците на гишетата „ Информация” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информативен телефон 02/931 11 11 или от електронния справочник на формалната на сдружението.

Безплатна правна помощ ще могат да употребяват украинските жители, които търсят протекция у нас. Това оповестиха от Министерството на правораздаването.

Консултациите по отношение на даването на протекция, в това число помощ при попълване на документи, се дават от юристите, вписани в Националния указател за правна помощ във всички районни центрове за консултиране, разкрити към съответните адвокатски колегии в страната.

Пълен лист с контактите на районните центрове -

Украинските жители, търсещи протекция на територията на Република България, както и българските жители, идващи от Украйна, могат да употребяват и Националния телефон за правна помощ 0700 18 250 всеки работен ден от 9:00 ч. до 17:00 ч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР