БДЖ преговаря за купуването около 100 вагони, ползвани и поддържани

...
БДЖ преговаря за купуването около 100 вагони, ползвани и поддържани
Коментари Харесай

Ще станат ли влаковете по-привлекателни от автомобилите?

БДЖ договаря за пазаруването към 100 вагони , употребени и поддържани от немските железници до 2019 година. Това заяви управлението на сдружението на публично разискване, отдадено на обновяването на преносимия състав за българската железница.

Мениджърите на компанията възнамеряват ремонт на мотрисите „ Сименс “, който да подсигури крайградските линии в идващите 12-13 години. Предвижда се и капитален ремонт на по 15 локомотива годишно, като той ще включва рационализация за скорост 160 км/ч. До края на годината би трябвало да започва поръчката за нов преносим състав, само че първите доставки ще са вероятни едвам през 2023 година.

Според първичните калкулации закупуването на употребени и поддържани от Дойче бан вагони ще изисква п о-малка инвестиция от ремонтирането и модернизирането на личните вагони, уточни ръководителят на Съвета на шефовете на „ Холдинг БДЖ “ Григори Григоров .

" Това са 15-годишни вагони, които са повече от два пъти и половина по-млади от нашите. Поддържани по всички стандарти в Германия. Съвместими с нашите системи ", съобщи Григоров.

Цената би била сред 3 и 4 милиона евро, с които сдружението разполага, добави Григоров. До края на годината би трябвало да започва поръчката за нов преносим състав, която ще обезпечи над 4000 места за пътуванията на междинни и дълги дистанции.

" Ще бъдат конфигурирани в разнообразни разновидности. Средна цена на седалка към 25 хиляди евро. Сумата, която ще бъде нужна е 100 милиона евро. Тя естествено не би трябвало да бъде заплатена за една година, нито за пет ", акцентира още той.

Обществената поръчка за ремонт на мотрисите Сименс е във фаза на осъществяване на огледи от евентуалните претенденти, а срокът за подаване на предложения е 23 юли.

Източник: дарик

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР