Бдение в памет на Самуил Кацарски, който преди седмица беше

...
Бдение в памет на Самуил Кацарски, който преди седмица беше
Коментари Харесай

Бдение в Петрич в памет на пребития до смърт Самуил Кацарски

Бдение в памет на Самуил Кацарски, който преди седмица беше пребит от двама млади мъже в центъра на Петрич и по-късно издъхна в болница, провеждат негови другари и съграждани довечера. Със своя заповед кметът на общината Димитър Бръчков анулира всички прояви за Деня за детето.

Новината за гибелта на свиреп пребития 47-годишенСамуил потресе жителите на Петрич и региона, които го познават като честен човек и предприемач, изкарващ прехраната си с почтен труд. Той беше пребит от двама пияни млади мъже в нощта на абитуриентските балове на 23 май. Мария Смилен, един от уредниците на безмълвното бдение довечера, е уверена, че закононарушението не е единствено на директните му причинители, които са в ареста: 

" Това е ликвидиране, осъществено от нашето безхаберие, от нашето безмълвие и толерантност към това, което се случва. От друга страна, причинителите на закононарушението са младежи, т.е. нашето общество основава убийци ".

Това е следващият тежък престъпен случай в центъра на Петрич, където са нощните заведения, от които излизат пияни и дрогирани младежи: 

" Всяка вечер има над 10-20 индивида, които очевидно са дрогирани. Къде е полицията? "

Призивът забдениев памет на Симеон Кацарски на мястото, където е бил пребит, беше публикуван в обществените мрежи, а апелът на уредниците е: 

" Да се събудим като общество, тъй като не можем да гледаме със затворени очи това, което се случва у нас ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР