Базираният в София инвеститор на висок клас недвижими имоти и

...
Базираният в София инвеститор на висок клас недвижими имоти и
Коментари Харесай

Базираната в София Lion’s Head и гиганта Deloitte в мащабна сделка за офисни площи в Букурещ

Базираният в София вложител на висок клас недвижими парцели и офис здания - Lion`s Head, разгласи сключването на огромна договорка с одит колоса Deloitte в Букурещ. Сделката съставлява удължение на контракта за наем с трите центъра за услуги на Deloitte в Oregon Park в румънската столица.

Подновяването на контракта за 12 500 кв.м. е и една от най-важните покупко-продажби на румънския пазар за второто тримесечие на годината.

Lion`sHead е стратегически вложител във висок клас недвижими парцели и офис здания в Централна и Източна Европа, в това число на емблематични здания като Megapark и PolygraphiaOfficeCenter в София и OregonPark в Букурещ.
 Вътрешните пространства на Megapark ще бъдат напълно изменени
Една от най-големите офис здания в София минава през цялостна смяна

Редизайнът ще завърши до една година

Oregon Park е главният актив на компанията в Румъния, включващ три офис здания от клас А, осигуряващи почти 70 000 кв. м. офисно пространство и 12 000 кв. м. озеленени площи. Разположен в най-важната бизнес зона на Букурещ - Floreasca-Barbu Văcărescu, Oregon Park е поел действителен ангажимент за резистентност посредством технологии за нулев въглероден отпечатък.

Сред наемателите в Oregon Park са сполучливи локални и интернационалните компании като Oracle, BNP Paribas, Philips и Gewiss. Консултант по актуалната договорка е Knight Frank Romania.

Над 2000 чиновници на трите центъра за услуги на Deloitte - Deloitte Tehnologie, Deloitte Support Services и Deloitte Shared Services, употребяват офис пространства в Oregon Park, което трансформира подразделенията на консултантската компания в едни от огромните наематели в основния за Lion`s Head комплекс в района.

" Това е голяма стъпка напред за нас и една от най-значимите покупко-продажби в нашето районно портфолио през миналото тримесечие на 2023 година. Oregon Park продължава да бъде освен основен актив за Lion`s Head, само че и идеално офис пространство за водещи компании като Deloitte, които споделят нашия ангажимент към резистентност и високи стандарти на работна среда ", разяснява Таня Косева-Бошова - ръководещ шеф и сътрудник в Lion`s Head.

Трите центъра, ситуирани в Oregon Park, дават професионални услуги в региона на осведомителните технологии, одита, налозите и правните въпроси, с цел да поддържат клиентите на Deloitte на главните пазари в Европа, Близкия изток и Африка.

В България Lion`s Head заема лидерска позиция в покупко-продажбите за наем на офисни площи, част от които е и най-голямата договорка за наем на офис за 2022 година в България, при която Thermo Fisher (ex PPD) подписа 10-годишен контракт с Megapark - част от портфолиото на Lion`s Head.
 Deloitte: Ето по какъв начин се отрази пандемията на банковите сливания и придобивания в България и региона на ЦИЕ
Deloitte: Ето по какъв начин се отрази пандемията на банковите сливания и придобивания в България и региона на ЦИЕ

През 2020 година беше регистриран максимален брой банкови покупко-продажби за сливания и придобивания от 2016-а насам
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР