Базел. ЦСКА загуби с 0:2 от швейцарския Базел като гост

...
Базел. ЦСКА загуби с 0:2 от швейцарския Базел като гост
Коментари Харесай

ЦСКА приключи участието си на европейска сцена след 0:2 в Базел

Базел. ЦСКА загуби с 0:2 от швейцарския Базел като посетител в реванш от плейофите за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите и отпадна от битката. " Червените " взеха първия мач с 1:0, само че не съумяха да отстраняват Базел за повторно в границите на две години и да си обезпечат присъединяване в групи на евротурнир за трета поредна година.

Първото полувреме приключи без голове, а след почивката Густаво Бусато получи жълт картон за бавене на играта. Преди приключването на час игра и двата отбора имаха по една добра опция. Атака на домакините приключи с искания за дузпа, до момента в който Амос Юга от ЦСКА шутира рисково около дясната греда.

Базел откри резултата в 66-ата минута, в която Фабиан Фрай бе изведен зад защитата на ЦСКА, освободи се от Юга и се разписа за 1:0. Треньорът на ЦСКА Саша Илич направи двойна промяна в 72-ата минута и освежи отбора си с Жеферсон и Браян Морено.

Последваха минути на рискове към двете порти, при които не се стигна до точни удари. Базел нанесе решителния удар в мача в 84-ата минута, когато бранителят Михаел Ланг се озова на върха на офанзивата и преодоля Бусато за 2:0 в мача. В последните минути ЦСКА сътвори рискова обстановка пред вратата на Базел, само че не се стигна до прецизен удар. Така " алените " бяха отстранени от шампионата Лига на конференциите с общ резултат 1:2.

На трибуните на `Санкт Якоб Парк " бе тенис легендата Роджър Федерер, който се появи на почивката, с цел да поддържа отбора от града, в който е роден.

Шампионът Лудогорец влезе в групите на Лига Европа за шеста поредна година. “Орлите ” стигнаха до тъждество 3:3 при гостуването си на Жалгирис в мач от плейофите на шампионата и откакто в първия мач бяха победили с 1:0 не престават напред. Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа не можа да разчита за значимия мач във Вилнюс на санкции Кирил Десподов и контузените Доминик Янков и Клод Гонсалвеш.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР