База за поддръжка и ремонт на изтребители F-16 може да

...
База за поддръжка и ремонт на изтребители F-16 може да
Коментари Харесай

Локхийд Мартин планират ремонтна база за F-16 в България

База за поддръжка и ремонт на изтребители F-16 може да бъде издигната в България. За това оповестиха от компанията производител на самолетите " Локхийд Мартин ". Ако българското държавно управление завърши договорката за закупуването на изстребители F-16 Block 70, в страната ни ще проработи база за поддържка, непълен и повсеместен ремонт. Това значи, че българските самолети ще могат да бъдат поддържани в България от локални инженери и техници през цялата дълготрайност на своите 12 000 летателни часа живот, разгласи Джим Робинсън, началник на плана за придобиване на F-16 в България, представен от представителството на компанията у нас.
Припомняме, че българското държавно управление договаря със Съединени американски щати за закупуването на 8 изтребителя F-16 Block 70. Следващият месец български представители би трябвало да посетят американската страна, с цел да уточнят последните елементи по договорката. Според министъра на защитата Красимир Каракачанов договорка може да има още пред месец юли.
В петък от " Локхийд Мартин " оповестиха, че покупката на изтребителите ще бъде катализатор на дълготрайно стратегическо партньорство в България. От компанията настояват, че са подготвени да дават стопански и промишлени изгоди за България.
Все още обаче има нерешени въпроси, свързани с цената на самолетите и периодите, в които могат да бъдат доставени.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР