База данни с информация за почти цялото имащо право на

...
База данни с информация за почти цялото имащо право на
Коментари Харесай

Хакери продават данните на почти всички гласоподаватели в САЩ

База данни с информация за съвсем цялото имащо право на глас население на Съединени американски щати е публикувана на хакерски конгреси. Според специалисти по този начин се отваря опция за измами, които могат да повлияят на резултатите от изборите на 3 ноември, написа БГНЕС.
В отчет, оповестен от охранителната компания Trustwave, се споделя, че нейните откриватели „ са разкрили солидни бази данни с подробна информация за американските гласоподаватели и консуматори, предлагани за продажба от на конгреси “. Базите данни " включват шокиращо равнище на детайлности за жителите, в това число тяхната политическа принадлежност ", а продавачите настояват, че имат такива данни за 186 милиона, което би означавало съвсем всички гласоподаватели в Съединени американски щати, обявиха откривателите в сигурността в обява в блог.
 Съединени американски щати упрекват шестима руснаци в хакерски атаки Съединени американски щати упрекват шестима руснаци в хакерски атаки
Министерството на правораздаването на Съединени американски щати упрекна шестима руснаци в присъединяване в поредност от хакерски офанзиви и разпространяване на злоумишлен соф...
„ Информацията, открита в базата данни за гласоподаватели, може да се употребява за осъществяване на ефикасни измами в общественото инженерство и разпространяване на дезинформация, с цел да се повлияе евентуално на изборите, изключително в щатите с променливи настроения “, се споделя в обявата от анализаторите на Trustwave Зив Мадър и Никита Казимирски.
Анализаторите споделиха, че най-малко част от данните идват от обществени бази данни, само че наподобява, че друга информация идва от продупчване на отбрани. Изследователите обявиха, че са разкрили и други бази данни за цялото население на Съединени американски щати и за жителите на Англия, Канада, Ирландия и Южна Африка. Изглежда, че киберпрестъпниците работят " за обезпечаване на доходи от идните избори " в Съединените щати, прибавят откривателите, като продават бази данни, които включват адреси, възраст, пол и политическа принадлежност на американските гласоподаватели и телефонни номера в някои случаи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР