Байя до Санчо – най-красивият плаж в Бразилия. Байя до

...
Байя до Санчо – най-красивият плаж в Бразилия. Байя до
Коментари Харесай

Байя до Санчо – най-красивият плаж в Бразилия

Байя до Санчо – най-красивият плаж в Бразилия. Байя до Санчо е разгласен за морски народен парк и е включен в листата на ЮНЕСКО за естествено завещание.

Байя до Санчо е един от многото божествен плажове на Фернандо де Нороня- основният остров на архипелага, ситуиран на към 300 километра от бразилския бряг. Тук е същинският земен рай- с удобен сдържан климат и невероятен естествен оазис.

На североизточния бряг на острова, който е заобиколен от зелени скалисти стени и обливан от кристално чистите води на Атлантическия океан, се намира Baia do Sancho, хубав златист плаж, който назовават ” най-хубавият плаж в света ”.

Байя до Санчо е неповторим плаж с форма на полумесец и с тънък пясък. Морското дъно е превъзходно, населявано от цветни риби, делфини и морски костенурки.

Това е място с доста малко туристи, тъй като не е доста елементарно да се стигне до него. За да легнете на този хубав пясък, би трябвало да преодолеете малко затруднение – да слезете по стръмна желязна стълба в каменист процеп. Вертикалната пътека е толкоз тясна, че по нея може да мине единствено един човек. Освен това можете да наемете лодка и да стигнете до залива по море.

Архипелагът Фернандо де Нороня се състои от 21 острова с вулканичен генезис, които са част от появила се антична подводна планинска верига. Неговата дива и непокътната природа е предпазена от строги правила, а оптималният потенциал е 700 туристи дневно.

Има входна такса, известна като “екологичен налог ”, която е към 12 $ на човек. Естествената хубост и опазването на околната среда на това място, съчетано със забележителното му разстояние от континенталния бряг, го вършат една от най-отдалечените дестинации от всеобщия туризъм, само че и една от най-икономичните дестинации за отмора в Бразилия.

Тракийското светилище до с. Лиляч лекува неплодородие

 

Байя до Санчо – най-красивият плаж в Бразилия

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР