Байков. “Очакванията са, че туроператорите в тези два пазара няма

...
Байков. “Очакванията са, че туроператорите в тези два пазара няма
Коментари Харесай

Хотелиери искат оставката на Ангелкова


Байков. “Очакванията са, че туроператорите в тези два пазара няма да могат в задоволителна степен да заместят потенциалите, осъществени от " Томас Кук " у нас. Досега от банкрутиралата компания са осигурявали годишно по към 300 000 туристи към България.Този голям брой туристи би трябвало да бъде задоволително в точния момент обезщетен, което не е елементарно, защото моментът, в който този банкрут беше разгласен, е малко откакто към този момент са приключени надали не и договарянията, договорите за идната година. В екстрен порядък е належащо всичко да се направи ",.

ного мъчно да се приказва за интервенция на страната, когато става въпрос за напълно бизнес взаимоотношения, само че изоставените туристи са филантропичен проблем: Най-важно е да се обединят всички сили, с цел да могат тези туристи да се приберат по родните места. От друга страна, обезщетения, директни, надали би могло да има от позиция на финансово изражение. По-скоро аз го виждам като държавна поддръжка от позиция на повишение на броя на туристи от други дестинации, привличане на повече туристи в избрани хотели, които са сега затормозени… ", разяснява някогашният заместник-министър на стопанската система Милен Керемедчиев пред БНР.

Англия е позволила банкрута поради предстоящите големи разноски около Брекзит, до момента в който Германия е избавила дъщерното си сдружение, тъй като там проведеният туризъм е доста развъртян: " Разликата сред Англия и Германия е голяма. Във Англия приказваме за милиарди, а в Германия приказваме за милиони. Явно е доста по-лесно да се запуши една по-малка пробойна, в сравнение с да се изпълни една бездънна яма ".

, че английското държавно управление не е осъществило избавителна интервенция в " Томас Кук ", тъй като най-големият капитал в мултинационалното акционерно сдружение в действителност е немски.. " Тези тласъци биха попаднали отвън естествената икономическа логичност - да се подкрепят тези, които са създали неточност в своето икономическо държание. Не е разумно по този метод да се води един бизнес - да подчиниш цялата си активност на бизнес връзки, които са сложени под риск от години наред и да очакваш по-късно някои трети да ти спомага. Подобни тласъци биха могли да имат само резултат, единствено в случай че са на национално равнище и са ориентирани към основаването на по-устойчив модел на българския туризъм…. Нека не забравяме, че Данък добавена стойност точно в хотелиерството е мощно сведен, което е една доста много сериозна причина за развиването на бизнеса. В тази връзка, някой апели - да се подхващат акции за субсидиране на чартърите на огромни туроператори - още веднъж наливат вода в същия проблем - сътворяваме предпоставки за развиването на еднакъв модел, а не търсим алтернатива… ",

субсидирането на който и да е бранш в европейска стопанска система опонира на европейската процедура
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР