Байерн направи важна стъпка към титлата в Германия, след като

...
Байерн направи важна стъпка към титлата в Германия, след като
Коментари Харесай

Байерн върви към осма поредна титла след победа в Дортмунд

Байерн направи значима стъпка към купата в Германия, откакто в дербито на 28-ия кръг победи с 1:0 като посетител Борусия (Дортмунд). Единственото попадение в мача бе дело на Кимих в 43-ата минута.

Така футболистите на Ханс-Дитер Флик тe имат задатък от 7 точки на върха в класирането на Бундеслигата и вървят към осма поредна купа.

Борусия бе покрай разкриване на резултата още в 30-ата секунда, когато Холанд прокара топката сред краката на Мануел Нойер, само че пред голлинията Жером Боатенг почисти.

В 4-ата минута Юлиан Брант насочи мощен удар, само че този път вратарят на Байерн отрази. Малко по-късно Герейро прати топката в мрежата на гостите, само че бе отсъдена засада.

Баварците сътвориха първата си заплаха в 11-ата минута, когато малко не стигнаха на Томас Мюлер да засече подаване на Кимих.

Последваха мощни минути за Байерн, а Гнабри и Коман не съумяха да преодолеят Роман Бюрки.

Борусия отговори с добра опция за Холанд в 30-ата минута, само че той стреля едва.

В 43-ата минута Кимих даде задатък на гостите, откакто вкара хубав гол. Той получи топката на границата на наказателното поле и с прекрасен прехвърлящ удар хвана неопитен Бюрки.

На полувремето Люсиен Фавр пусна в игра Джейдън Санчо в опит да промени развоя на срещата. Първото състояние се откри пред Леон Горетцка, само че швейцарският вратар на домакините избави.

Четири минути по-късно Ерлинг Холанд пропиля отлична опция да изравни, откакто Жером Боатенг се подхлъзна, само че норвежецът стреля настрана от задачата.

Младият нападател трябваше да напусне наложително терена в 71-ата минута. На негово място се появи 17-годишния Джовани Рейна.

В 83-ата минута Байерн бе покрай втори гол. Робърт Левандовски насочи удар, който се отби от страничната греда.

За Мануел Нойер това бе мач номер 400 в Бундеслигата. 34-годишният вратар стана третият деен футболист, който е достигнал до този резултат. Рекордьорът е нападателят на Вредер Бремен Клаудио Писаро (487 мача), а втори е Кристиан Гентнер от Унион Берлин с (402 мача).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР