Байерн (Мюнхен) стана за 30-ти път шампион на Германия по

...
Байерн (Мюнхен) стана за 30-ти път шампион на Германия по
Коментари Харесай

Байерн е за 30-и път шампион на Германия след победа срещу Вердер

Байерн (Мюнхен) стана за 30-ти път първенец на Германия по футбол. Това беше узаконено след победа като посетител против Вердер (Бремен) с 1:0. За 19-и следващ път баварците се постановиха над днешния си противник в мач от Бундеслигата.
 На живо: Вердер - Байерн онлайн
Вердер - Байерн 0:1, гол на Левандовски

Гостите ще станат първенци при победа

Гостите започнаха доста по-силно и се настаниха трайно в полето на противника. Защитата на Вердер беше добре подредена и не допускаше рискови положения. Постепенно играта се изравни и даже бременци имаха две не неприятни положения за гол.

И когато изглеждаше, че първото полувреме ще приключи без гол, на сцената се появи Роберт Левандовски. Полякът съумя да излезе от задна линия, овладя ослепително топката на гърди и разстреля вратаря на домакините за 0:1 в 43-ата минута.
 Снимка 483948
Източник:

През второто полувреме играта продължи в същото русло. Баварците вкараха един гол, който беше анулиран поради засада. Те владееха, колкото може по-дълго време топката, с цел да минимизират възможностите на домакините.

В 79-ата минута Алфонсо Дейвис си изкара малоумен втори жълт картон. Това даде някакви очаквания на домакините, само че разликата в класите е прекомерно огромна. Все отново в края Мануел Нойер трябваше да прави ослепително избавяне, с цел да резервира вратата си суха.

Така Байерн (Мюнхен) има 29 трофеи в Бундеслигата, която е основана през 1963 година. Всички останали отбори имат общо 28 трофея. След 2013 година първенецът на Германия все се споделя Байерн.

Вердер продължава борбата за оцеляване. Отборът има 28 точки, с колкото е и Фортуна. Иначе Падерборн следващата година ще играе във Втора Бундеслига.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР