Байерн Мюнхен си гарантира продължаване към 1/8-финалите в Шампионската лига

...
Байерн Мюнхен си гарантира продължаване към 1/8-финалите в Шампионската лига
Коментари Харесай

Байерн прегази Виктория

Байерн Мюнхен си подсигурява продължение към 1/8-финалите в Шампионската лига след триумф с 4:2 като посетител на Виктория Пилзен в мач от Група „ С “. Успехът на водения от Юлиан Нагелсман отбор пристигна през първото полувреме, когато точни бяха Леон Горецка на два пъти и по един път Садио Мане и Томас Мюлер, който се контузи. Головете за чешкия първенец бяха дело на Адам Влканова и Ян Климент през втората част, само че те не стигнаха за нищо и по този начин отборът на Михал Билек към този момент няма шансове да продължи напред в шампионата, намирайки се на последно място в групата с 0 точки, до момента в който баварците са първи с 12.
На баварците им трябваха 9 минути, с цел да поведат в резултата. Садио Мане напредна от лявото крило към наказателното поле. Последва двойно подаване с Томас Мюлер, след което сенегалецът остана самичък против вратаря и се разписа за 1:0.
Това попадение уплаши домакините и в 14-ата минута Томас Мюлер се разписа, откакто бе оставен напълно самичък във вратарското поле и засече сполучливо центриране по земя отляво на Кингсли Коман.
Зад топката застана Керем Демирбай, чийто удар в 16-ата минута бе избавен брилянтно от Коща, който се намеси секунди по-късно се намеси и при рисков удар на Муса Диаби.
След 25 минути игра Мюлер центрира отдясно. Серж Гнабри от границата на наказателното поле продължи топката към Леон Горецка, който с праволинеен шут от 13-14 метра вкара за 3:0.
Десен минути по-късно немският халф вкара за 4:0. Той бе изведен в наказателното поле от Лерой Сане и останал самичък против Индрих Станек, не сгреши и направи вечерта за чешките почитатели още по-тежка.
След час игра домакините заплашиха вратата на Свен Улрайх, който избави с глава удар на Лудек Перница, който засече с глава центриране на Павел Буча.
В 62-ата минута обаче, нищо не можа да спре Виктория от гол. Джон Москера надскочи Нусаир Мазрауи и с глава насочи топката към Адам Влканова, който с десния крайник разпечата Улрайх.  
Петнайсет минути преди края на мача Виктория вкара втори гол на баварците. Ян Климент бе прецизен, откакто получи топката от Либор Холик. Той овладя топката с първото си допиране, завъртя се и с левия крайник направи безпомощен Улрайх.
До края домакините по този начин и не съумяха да вкарат повече голове и по този начин отборът на Юлиан Нагелсман си потегли с триумфа от Чехия.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР