Байерн (Мюнхен) надви Лайпциг като гост с 1:0 в дербито

...
Байерн (Мюнхен) надви Лайпциг като гост с 1:0 в дербито
Коментари Харесай

Байерн с шампионска победа в Лайпциг

Байерн (Мюнхен) надделя Лайпциг като посетител с 1:0 в дербито на 27-ия кръг в немската Бундеслига. Шампионите, които влязоха в дуела за първи път без Роберт Левандовски след интернационалната пауза, когато полският нападател получи контузия, оставяща го за месец в лазарета, стигнаха до основната победа в края на първото полувреме.

В воин за Ханзи Флик и компания се трансформира Леон Горецка, който материализира подаване на Томас Мюлер. Домакините, водени от Юлиан Нагелсман, имаха своите благоприятни условия, само че в последна сметка насочиха едвам два точни удара по посока вратата на Мануел Нойер.

Разликата на върха сред двата състава е към този момент седем точки при седем оставащи кръга, като самият Нагелсман по-рано на конференция бе оповестил, че при проваляне възможностите на отбора му за сребърната салатиера на процедура се изпаряват. Лайпциг няма причина да се тормози за мястото си в топ 4, защото води с цели 14 точки на петия Борусия (Дортмунд) след днешното проваляне на „ жълто-черните “ от четвъртия в таблицата Айнтрахт Франкфурт с 1:2.
„ Биковете “ по всяка възможност ще насочат напъните си към шампионата за Купата на Германия след отпадането от Ливърпул в осминафиналите на Шампионска лига. Лайпциг е на полуфинал за домашната купа, където чака спечелилия от Ян Регенсбург и Вердер. В другия полуфинал двойката е Дортмунд – Холщайн Кил, който по-рано в профил към този момент някогашния притежател на трофея Байерн. Баварците одобряват Пари Сен Жермен в първи четвъртфинал от ШЛ идната седмица, преди да играят вкъщи с Унион Берлин за състезание. За Лайпциг следва посещение на Вердер.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР