Бавно става обработката на протоколите в 16 РИК за Пловдив

...
Бавно става обработката на протоколите в 16 РИК за Пловдив
Коментари Харесай

Бавна обработка на протоколите в 16 РИК за Пловдив град

Бавно става обработката на протоколите в 16 РИК за Пловдив град. С час през нощна се забави работата на 17 РИК за Пловдив област, поради прекъсване на тока.  

Двете комисии са ситуирани в 4 покои на интернационалния панаир.

Репортер: Оправдаха се упованията, че процесът на обработка на изборните бумаги на секционните комисии, че е усложнен, акцентира ръководителят на 16 та РИК Илиан Иванов, пояснявайки повода:

" От една страна, всеки един секционен протокол съдържа към 1000 цифри, които подлежат на дръжка обработка и въвеждане от страна на оператора и на инспекция от страна на РИК. От друга страна, се корени в неверното преместване на цифровите данни от машинното броене в секционния протокол и сборуването на двата резултата ".

" Обемните протоколи бавят " споделиха и членове на секционни комисии от Пловдив, които обаче бяха удовлетворени, че не са позволили неточности макар усложнената процедура:  

" Изчисленията са доста, само че човек, в случай че се е хванал да работи, би трябвало да го направи ". 

" Преди да стартират изборите, три-четири дни чета и се образовам, с цел да нямаме неточности, тъй като в случай че всички са добре подготвени, няма да има никакви проблеми ".

Спиране на електричеството прекъсна за близо  час работата на 17-та РИК за Пловдивска област,  минути след 1.00 часа. След премахване на повредата,  ръководителят на комисията Дарина Тодорова акцентира, че техниката и информацията, вкарана като данни е непокътната. В момента работата на комисията протича умерено.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР