Бавно и методично стигнахме до 13-ия ден на световното първенство

...
Бавно и методично стигнахме до 13-ия ден на световното първенство
Коментари Харесай

Ден 13: Ще е фатален ли за Аржентина? Ще пеят ли "петлите"?

Бавно и методично стигнахме до 13-ия ден на международното състезание по футбол в Русия. За някой той може да се окаже съдбовен, за други - най-щастливият. Всичко е в ръцете на футболистите, които би трябвало да потвърдят, че имат място на полуфиналите.

След като през вчерашния ден (25 юни) в идната фаза публично минаха Уругвай, Русия, Испания и Португалия, през днешния ден е време да научим имената на още четирима осминафиналисти, а изненадите не са изключени.

За десерт в четворката остана конфликтът за първото място в нея. " Петлите " не престават да стискат крепко статуса си на любимец, макар че не впечатлиха с нещо велико на терена и реализираха спестовни победи против Перу и Австралия.

Срещу амбициозния френски тим се изправя " аления динамит ". Датчаните приключиха 1:1 с Австралия, което ще ги кара да хвърлят по едно око и в другия мач. " Кенгурата " към момента таят очаквания за класиране.

Със сигурност австралийците ще хвърлят всички сили за безапелационна и резултатна победа против днешните си противници. Все отново вярата умира последна, а тя към момента тлее за представителите на цялостен континент. Равенството против Дания значи, че " кенгурата " би трябвало да се наложат безапелационно над Перу и да стискат палци датчаните да изгубят.

Южноамериканците пък ще бъдат подкрепяни мощно от трибуните. Те нямат късмет за продължение в идната фаза, само че сподели доста уверена и приятна игра, която завоюва благосклонностите на почитателите.

Това може би е най-интригуващият конфликт в тази фаза на шампионата. Едва ли някой си е представял, че Лионел Меси и съотборниците му ще наподобяват по този метод на международно състезание. Дали е отмалялост от тежките клубни сезони на звездите на Аржентина или вътрешен спор? Това знаят малко на брой. Фактът е, че гаучосите ще треперят до последно! Те би трябвало да победят Нигерия и да се надяват на удобна развръзка в другия мач, което значи победа за към този момент класиралите се хървати.

Нигерийците също имат късмет за осминафиналите след успеха над Исландия. В момента те са трети и със зъби и нокти ще се борят за продължение, макар че първоначално никой не ги слагаше в сметките.

Симпатичните жители на оня северен остров изпуснаха питомното в предходния си мач и в този момент ще гонят дивото. Загубата от Нигерия ги сложи в неприятна обстановка и единствено с точка в актива им, головата им разлика обаче е по-добра от тази на Аржентина. Така че успеха е наложителна.

Хърватите пък са сигурни, че имат да изиграят още едни мач на Мондиала. Страхотното показване на " ватрените " може да бъде подпечатано и с първо място в групата. Поне на това се заканиха от щаба. Селекционерът Златко Далич съобщи, че няма да пренебрегне феърплея в името на класирането на противника и ще търси наложителната победа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР