Бавария ще блокира производството на руската ваксина срещу COVID-19 Спутник

...
Бавария ще блокира производството на руската ваксина срещу COVID-19 Спутник
Коментари Харесай

Бавария ще блокира производството на Спутник V заради събитията в Украйна

Бавария ще блокира производството на съветската ваксина против COVID-19 Спутник V, даже в случай че тя бъде утвърдена от EMA. Това съобщи министър председателят на Бавария Маркус Зьодер, представен от международните организации. Причината е в последните дейности на Русия в Украйна, уточни Зьодер, който е отпред на богатата и стопански добре развита югоизточна немска провинция.

Той разясни, че няма подписани контракти за произвеждане на имунизацията в Германия, нито утвърждение на съветската ваксина от Европейския съюз, само че даже и тези две условия да са налице, е немислимо този план да бъде осъществен в сегашния миг.

„ Проектът завърши “, съобщи Маркус Зьодер пред локалния парламент.

През предходната година здравното министерство на провинцията подписа писмо за желание с Руския фонд за директни вложения (RFIF) за закупуване на 2,5 млн. дози от имунизацията Спутник V, откакто тя бъде утвърдена от EMA.

Руската фармацевтична компания R-Pharm сътвори индустриална база в Бавария – R-Pharm Germany, с цел да построи и развие районни индустриални мощности в Германия. От тези структури се очакваше да създават до 8-10 млн. дози ваксина месечно.

Бившият немски министър на опазването на здравето Йенс Шпан съобщи през април предходната година, че Германия договаря с Русия за авансово съглашение за покупка на количества Спутник V, която към момента чака утвърждение от европейския регулатор.

Засега няма мнения по тематиката от федералните управляващи на Германия, нито от страна на RFIF.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР