Батуми. Корабите от втората постоянна противоминна група кораби на НАТО

...
Батуми. Корабите от втората постоянна противоминна група кораби на НАТО
Коментари Харесай

ВМС: Базов миночистач „Шквал“ посети грузинския град Батуми

Батуми. Корабите от втората непрекъсната противоминна група кораби на НАТО (SNMCMG2), в чийто състав са базов миночистач „ Шквал “ от Военноморски сили на Република България, миночистачът „ Lupu Dinescu ” от Военноморски сили на Република Румъния и миночистачът „ Edremit ” от Военноморски сили на Република Турция дойдоха на 3 ноември на посещаване в град Батуми, Република Грузия. Това оповестиха от пресцентъра на Военноморските сили .
На 4 ноември изключителният и пълномощен дипломат на Република България в Грузия Десислава Иванова и военния, военноморски и военновъздушен аташе полковник Дарин Янчев посетиха базов миночистач „ Шквал “. Те бяха осведомени от командира на кораба, капитан III сан Йордан Йорданов с устройството и опциите на кораба, задачата на присъединяване му в групата и състава на групата.
Днес, 6 ноември, базов миночистач „ Шквал “ дружно с останалите кораби от противоминната група на НАТО напущат пристанището на Батуми и извършат преход през Черно море до град Ерегли, Република Турция.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР