Батерията е не само най-скъпият компонент в един електромобил, но

...
Батерията е не само най-скъпият компонент в един електромобил, но
Коментари Харесай

Кои електромобили имат най-издържливи батерии?

Батерията е освен най-скъпият съставен елемент в един електрически автомобил, само че има и значително значение за неговия пробег. Именно поради това качеството и издръжливостта на акумулаторите са от решаващо значение за електрическите коли. В последна сметка, какъв е смисълът от огромен пробег на един нов електрически автомобил при закупуване, в случай че батерията му ще загуби основна част от потенциала си единствено след година или две?

За да ориентира по-добре клиентите по отношение на акумулаторите на " електричките ", британската компания Select Car Leasing демонстрира кои модели имат най-издържливите акумулатори. За задачата са употребявани данни от канадската Geotab, която е профилирана в ръководството на автопаркове със системи за световно позициониране и следене. Компанията е анализирала повече от 6300 електрически автомобили и хибриди, с цел да откри по какъв начин варира степента на обезценка на батериите с времето и изминатите километри. Тъй като температурата, честотата на зареждане, характерностите на охладителната система и други фактори също могат да повлияят на живота на акумулаторите, Geotab се опита да ги вземе поради, включвайки ги в разбора.

Според изследването, следните електрически автомобили имат най-нисък спад в успеваемостта на батериите след една година приложимост. Процентната стойност до името на модела демонстрира съответната загуба на потенциал. Вижте класацията тук:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР