Батални сцени се разиграха на днешното заседание на Националния съвет

...
Батални сцени се разиграха на днешното заседание на Националния съвет
Коментари Харесай

В СДС стигнаха до бой

Батални подиуми се разиграха на днешното съвещание на Националния съвет на Съюз на демократичните сили, което трябваше да вземе решение за политическото бъдеще на партията. 

Членове на синята партия се сбиха на два пъти по време на съвещанието, а водачът на партията Божидар Лукарски бе освиркан откакто стартира концепция за „ консервативно-патриотична ” коалиция. 

Първият конфликт избухна откакто управлението на партията отхвърли да пусне в залата делегати от шест регионални структури поради неплатен членски импорт. Те обаче нахлуха в залата, размахвайки документи, че са го платили. След това Янко Станев - покровител на управлението, популяризира сюжет на вътрешнопартийната съпротива за провялане на съвещанието. В сюжета, раздаден и на медиите, участват странни инструкции - да вземем за пример деятел да прочете разбор за положението на партията с категорично подчертана директива, че би трябвало " да реве ", до момента в който чете.

Опозицията отхвърля да е взела участие в сходен сюжет. В опит да издърпа листите, някогашният ръководител на партиятаЕмил Кабаиванов и сегашен кмет на Карлово, влезе във физическо прикосновение със Станев, а в дърпането, бутането и багра се включиха и други. В последна сметка бе разгласен час отмора, а по-късно ръководителят Лукарски разгласи, че приключва съвещанието и си потегли. Опозицията обаче остана да заседава, освен това с кворум. Основното им искане е оставка на самият Лукарски. Той обаче не има намерение да я подава.
  " Явно имаше сюжет, писан от външни сили. Сценарий за разбиването на Съюз на демократичните сили, съгласно мен. Ненормална обстановка със кавги с присъединяване на ромски агитки и други сходни, които в никакъв случай не са имало място на Националния съвет. Аз прекратих съвещанието. Заседават двама от зам.-преседателите, началник-щаба и в никакъв случай не могат да съберат тези две трети, които са нужни за промяна на ръководителя ", съобщи Бижидар Лукарски пред БНР.
Румен Христов - един от водачите на опозиционерите и заместник-председател на Съюз на демократичните сили, както и някогашен претендент за президент, означи: " Не трябваше да се стига до това напрежение и не мога да схвана какъв беше казусът на допускането на тези наши знакови структури със знакови седесари в тях. Това не е най-важното за един човек, дали е член и е съпричастен на Съюз на демократичните сили, дали си е платил 12-те лв. членски импорт, тъй като членският импорт е един лев на месец. "
Следващото съвещание бе планувано за  2-ри май в Пловдив по дневен ред с 3 точки: 1) Предсрочно преустановяване на мандата на Лукарски, 2) Избор на краткотраен ръководител, 3) Kасрочване на Национална конферениця, на която да се избере непрекъснат водач.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР