Баскетболният отбор на Олимпиакос, воден от българската звезда Александър Везенков,

...
Баскетболният отбор на Олимпиакос, воден от българската звезда Александър Везенков,
Коментари Харесай

Отново силен Везенков изведе Олимпиакос до разгром над АСВЕЛ в Евролигата

Баскетболният тим на Олимпиакос, воден от българската звезда Александър Везенков, записа втора поредна безапелационна победа в Евролигата. След като преди два дни Везенков и компания надделяха Байерн Мюнхен с 83:60, в петък вечерта те разгромиха с 89:54 френския АСВЕЛ Вильорбан в дуел от 16-ия кръг на конкуренцията, игран в „ Двореца на мира и другарството “ в Пирея.

Везенков продължи със мощното си показване, откакто записа 15 точки, 4 битки и 3 асистенции за единствено 20 минути на паркета при триумфа. Българинът стреля 6/7 от зоната за две точки и 1/3 от тройката, като в последна сметка оформи коефициент на потребно деяние от 19. От неговите съотборници най-резултатен бе Тайлър Дорси с 19 точки, до момента в който Костас Папаниколау се разписа с 13 точки и 6 битки.

Дилън Осетковски приключи с 13 точки и 5 битки за АСВЕЛ, до момента в който Юсуфа Фал добави и Маркос Найт се разписаха с по още 11 точки.

. play outstanding basketball to win their Round 16 battle at home⚔️

Highlights...
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague)
АСВЕЛ бе по-съобразителният тим в първите няколко минути от срещата, като отборът на Ти Джей Паркър си обезпечи задатък от 0:4 в самото начало на дуела. Прекрасни изяви на Александър Везенков обаче изведоха домакините до серия от 12:2, с която селекцията на Йоргос Барцокас взе надзор над събитията и до края на откриващия интервал си завоюва двуцифрен задатък при 20:10. Оттам нататък гранда от Пирея взе самодейността. „ Червено-белите “ имаха преднина от 18 точки на полувремето и 27 след края на третата четвърт, с цел да може в последна сметка да завърши срещата при 89:54.

С този триумф Олимпиакос резервира третото си място след изиграването на 16-я кръг след 11 победи и 5 загуби. За АСВЕЛ провалянето е четвърто следващо, като французите се намират на девета позиция със актив от 7 триумфа и 8 провали.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР