Баскетболна Европа ще има нов крал! Баскетболистите на Словения постигнаха

...
Баскетболна Европа ще има нов крал! Баскетболистите на Словения постигнаха
Коментари Харесай

Словения шокира Испания и е на финал

Баскетболна Европа ще има нов крал! Баскетболистите на Словения реализираха най-големия триумф в историята си, откакто се класираха за финала на шампионата на Стария континент. Те изиграха страховит мач и завоюваха против любимеца Испания с 92:72. Иберийците победиха на 3 пъти с купата в предходните 4 издания на шампионата и всички чакаха нов триумф и в този момент, само че ще би трябвало да се борят за бронза.

Фантастична пукотевица отдалеко оказа помощ на словенците да слагат противника напрегнат, а успеха бе изкована в третата част, в която отвориха стабилен задатък и до края нямаше по какъв начин да бъдат настигнати.

Така серията на Испания от 13 следващи победи на еврофинали бе прекратена, до момента в който словенците остават без проваляне, печелейки 8 мача досега и чакат спечелилия от конфликта Русия – Сърбия.

Словенците започнаха стремително и откакто нанизаха 6 тройки от 8 изстрела в първата четвърт, водеха с 25:19 след нея. Испанците пък не съумяха да осъществят нито един път от отдалеченост за интервала, тъй че на този декор изоставането им не бе чак толкоз огромно.

Словенците продължиха да вкарват отдалеко и във втората четвърт, в която прибавиха още 4 тройки и на почивката бяха 10 от 15 от отдалеченост. Балканският отбор съумя да дръпне с 47:38, само че испанците затвориха полувремето със серия от 7:2 и по този начин разликата бе единствено 49:45 за Словения.

Иберийците започнаха неприятно в третата част, като останаха без точка в първите три минути и половина и противникът им се възползва, с цел да дръпне с 10 точки при 55:45. Словенците се въодушевиха, до момента в който техният противник бе стъписан и разликата скочи до 16 точки при 68:52 след панер и фаул на Димец, като преди последната четвърт задатъкът им бе 73:57.

Тройка с табло на Горан Драгич направи 83:62 и Испания бе в нокаут, а по-късно мачът се доиграваше, с цел да се стигне до словенския успех и първото им присъединяване на край.

Горан Драгич приключи с 15 точки, колкото записа и Антъни Рандолф. Лука Дончич пък осъществя 11, взе 12 битки и направи 8 асистенции. Словенците приключиха с 52% пукотевица от игра, като отдалеко бяха 56% - или 14 от 25.

За Испания Пау Гасол вкара 16 точки при последното си присъединяване на огромен конгрес, което може да се каже и за Хуан Карлос Наваро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР