Баскетболистите от националния отбор на Германия получиха геройско посрещане при

...
Баскетболистите от националния отбор на Германия получиха геройско посрещане при
Коментари Харесай

Бурно посрещане за германските баскетболисти след спечелената първа световна титла

 Efbet2023 Horizontal
Баскетболистите от националния тим на Германия получиха геройско посрещане при завръщането в родината си след спечелването на първата международна купа в историята. С това почитателите на бундестима ще се надяват на сходно показване и на Олимпийските игри в Париж следващата година.

Повече от 1000 души приветстваха капитана Денис Шрьодер и останалата част от състава, която завоюва трофея след триумф с 83:77 във финала на шампионата против Сърбия в Манила, Филипините.

„ Не чаках толкоз хора да се появят. Това е ужасно. Благодаря за поддръжката. Надявам се доста деца и даже по-големи да стартират да играят баскетбол “, съобщи определеният за Най-полезен състезател на Световното състезание Денис Шрьодер.

Президентът на Германската олимпийска конфедерация Улрих Вайкерт и министърът на вътрешните работи Нанси Фезер, в чийто сектор влиза и спортът, също участваха на празненствата във Франкфурт.

„ Много съм горда и щастлива. Какъв баскетболен тим! Заслужават единствено поздравления. Особено Денис Шрьодер “, сподели Фезер и добави: „ Сега чакаме с неспокойствие Олимпийските игри през идната година като международни първенци. Това е просто ужасно. Игрите в Париж предстоят скоро. И тогава още веднъж желая да ви видя тук “, съобщи Вайкерт.

Феновете скандираха „ без повече футбол “, а Фезер изрази неодобрение от обстановката, при която от Германската футболна федерация разгласи уволнението на селекционера Ханзи Флик минути преди баскетболният тим да стане международен първенец.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР