Бащата на международния секретар и депутат от ИТН Димитър Гърдев

...
Бащата на международния секретар и депутат от ИТН Димитър Гърдев
Коментари Харесай

ЗАДКУЛИСИЕ: Бащата на гласения за външен министър от ИТН Димитър Гърдев е бил съдружник с Васил Божков

Бащата на интернационалния секретар и народен представител от Има Такъв Народ Димитър Гърдев е бил съучастник със глобения от Съединени американски щати Васил Божков – Черепа във компанията „ Смарт уей “ АД. Това написа уеб сайтът bird.bg.

Димитър Гърдев стана прочут като вносител на питането за поданството на някогашния длъжностен министър и сегашен претендент за министър председател Кирил Петков. Сега той е спряган като претендента на Има Такъв Народ за поста външен министър в съдружното държавно управление с мандат на Политическа партия.

Димитър Гърдев е излъгал за биографията си като се е показал за консултант на комисия в Европейския парламент, заяви брюкселското издание Euractiv.

В формалното си CV Гърдев твърди, че е бил „ консултант в комисиите AFET и SEDE”. Тази информация е оповестена на уеб страницата на „ ИТН “. Всъщност той е бил единствено парламентарен помощник на евродепутата Елена Йончева.
свързани новини98731преди 22 часа27730на 03.12.2021
Йончева е споделила пред Euractiv, че Гърдев е бил неин помощник в офиса в София в интервала 2019-2020 година, само че изказванието му, че е бил „ консултант в комисиите AFET и SEDE “ е неистина.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР