Баща загина на мечтана почивка, а в тялото му откриха

...
Баща загина на мечтана почивка, а в тялото му откриха
Коментари Харесай

Баща загина мистериозно на почивка СНИМКА

Баща почина на мечтана отмора, а в тялото му откриха синтетичната дрога фентанил, която е 50 пъти по-силна от хероина. Мъжът умрял от инфаркт, само че при аутопсията разкрили високи равнища на опиата в тялото му.

Трегидията станала откакто британецът посетил бар във Флорида. А околните му недоумяват какво се е случило.

Филип Уейбърн, които е родом от Уест Малин в Кент, бил на почивка със фамилията си в Съединени американски щати. С него била брачната половинка му и сина му.

40-годишният татко, който работи като шеф в огромна компютърна компания, бил здрав и нищо не предвещавало станалото. Ненадейно умрял, откакто посетил Яхтения клуб в хотела си в Епкот.

Той бил отведен по неотложност в болница, само че медиците не съумели да се преборят за живота му.

В кръвта му бил отрит фентанил – синтетичен опиноид, от коитй два мг може да бъдат съдбовни. Същият опиат, който е лишил живота на поп звездата Принц, както и на още съвсем милио души единствено в Съединени американски щати. В определни условия веществото се употребява и за анастезия.

Остава мистерия по какъв начин мъжът се е оказал под въздействието му.

Фентанилът е синтетичен опиноид. Той се предписва за лекуване на мощна болежка. Други медикаменти от този вид са оксиконтин и хидрокодон.

Болкоуспокояващият аналгетик фентанил е толкоз необятно публикуван в Съединени американски щати, че даже мексиканските наркокартели започнаха да го създават и продават, само че незаконно. Опаковката на фалшификата наподобява лъжливо същинска, само че продуктът нормално съдържа добавки от хероин, кокаин или метамфетамин, което прави потреблението му още по-опасна. В момента той се създава най-вече в Китай или Мексико.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР